همه چیز درباره آزمون نظام مهندسی سال 1401

آزمون نظام مهندسی
4.2/5 - (5 امتیاز)
  • یکی از دغدغه های هر فارغ التحصیل رشته های مهندسی به خصوص مهندسی عمران و معماری، دانستن همه چیز درباره آزمون نظام مهندسی سال 1401 و قبولی در آزمون نظام مهندسی سال 1401 و اخذ پروانه کار نظام مهندسی سال 1401 می باشد و گاه با عدم اطلاع از راهکارهای مناسب، انگیزه برای تلاش جهت موفقیت، جای خود را به استرس و ترس از عدم موفقیت می دهد، لذا در این مطلب همه چیز را درباره آزمون نظام مهندسی سال 1401 و راه های قبولی و موفقیت در آن بدانید، از تجربیات مهندسانی که در آزمون های ادوار گذشته قبول شده اند گردآوری شده است.

چه زمانی می توان در آزمون نظام مهندسی شرکت کرد؟

فارغ التحصیلان رشته های مهندسی پس از گذشت چند سال از مدرک دانشگاهی خود می توانند جهت شرکت در ازمون نظام مهندسی اقدام کنند،

– برای مقطع تحصیلی کارشناسی ۳ سال سنوات
– برای مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد ۲ سال سنوات
– برای مقطع تحصیلی دکتری ۱ سال سنوات

آزمون نظام مهندسی چطور است؟

آزمون نظام مهندسی در رشته های مهندسی عمران، معماری، مکانیک، برق، شهرسازی، نقشه‌برداری و ترافیک در چند گرایش (صلاحیت) به تفکیک زیر ‌برگزار می شوند که هر آزمون ۶۰ سوال و حد نصاب قبولی ۵۰‎٪ می باشد، یعنی برای قبول شدن در آزمون حداقل باید به ۳۰ سوال صحیح پاسخ دهید. لازم به ذکر است که آزمون دارای نمره منفی است که هر سه سوال غلط، یک سوال صحیح را حذف میکند.

۱. رشته‌ی مهندسی عمران دارای ۵ صلاحیت زیر:

  • عمران اجرا
  • عمران نظارت
  • عمران محاسبات
  • طرح و اجرای گود، پی و سازه نگهبان
  • ارزیابی، طرح و اجرای بهسازی

نکته 1: براي اخذ صلاحیت “طرح و اجراي گود، پي و سازه نگهبان”، متقاضيان باید داراي مدرك کارشناسي ارشد یا دكتري رشته عمران در گرایش خاك و پي و همچنين داراي پروانه اشتغال به كار مهندسي در صالحيتهاي نظارت یا اجراي پایه یك و حداقل صلاحیت محاسبات پایه دو باشند.
نکته 2: براي اخذ صلاحیت “ارزیابي، طرح و اجراي بهسازي”، متقاضيان باید داراي مدرك كارشناسي ارشد یا دكتري رشته عمران در گرایشهاي سازه یا زلزله و همچنين داراي پروانه اشتغال به كار مهندسي در صلاحیت های نظارت یا اجراي پایه یك و حداقل صلاحیت محاسبات پایه دو باشند.

۲. رشته‌ی مهندسی معماری دارای ۳ صلاحیت:

  • معماری نظارت
  • معماری اجرا
  • معماری طراحی

۳. رشته‌ی تأسیسات مکانیکی دارای ۳ صلاحیت:

  • تأسیسات مکانیکی نظارت
  • تأسیسات مکانیکی طراحی
  • تأسیسات مکانیکی اجرا

۴. رشته‌ی تأسیسات برقی دارای ۳ صلاحیت:

  • تأسیسات برقی نظارت
  • تأسیسات برقی طراحی
  • تأسیسات برقی اجرا

۵. و بقیه رشته‌ها دارای یک صلاحیت:

  • آزمون نقشه‌برداری
  • آزمون ترافیک
  • آزمون شهرسازی

منابع آزمون نظام مهندسی چیست؟

منابع آزمون نظام مهندسی مباحث مقررات ملی ساختمان است که برای هر آزمون تعدادی از مباحث مورد سوال است. برای دیدن بروزترین منابع هر آزمون اینجا کلیک کنید.

همه چیز درباره آزمون نظام مهندسی

شرایط شرکت در آزمون نظام مهندسی چیست؟

برای شرکت در آزمون پایه سوم نظام مهندسی باید سه سال از تاریخ فارغ التحصیلی شما گذشته باشد.
شرکت در آزمون نیازمند عضویت در سازمان نظام مهندسی نمی‌باشد.
افرادی که کارت پایان خدمت ندارند نیز می‌توانند در آزمون شرکت کنند و در صورت قبولی، به مدت ۳ سال فرصت دارند تا با پایان دوره سربازی خود و اخذ کارت پایان خدمت، اقدام به ثبت نام در سازمان و دریافت پروانه خود کنند. پس توجه داشته باشید که قبل از دوره سربازی هم میتوانید در آزمون شرکت کرده و در صورت قبولی، به مدت ۳ سال قبولی تان رزرو می شود.

برای مشاهده سامانه آزمون های ورود به حرفه مهندسان و ثبت نام در آزمون اینجا کلیک کنید.

آزمون نظام مهندسی

مصوبات کمیسیون هم ارزی رشته ها:

براساس تبصره 2 ماده 7 قانون نظام مهندسي و كنترل ساختمان  جدول كد رشته‌هاي مختلف و نوع پروانه اشتغال بكار (اعم از اصلي يا مرتبط) براساس عنوان مدرك تحصيلي دانشگاهي و آخرين مصوبات کمیسیون هم ارزی رشته ها از دفتر سازمان‌هاي مهندسي و امور بين‌الملل وزارت مسكن و شهرسازي به كليه سازمان‌هاي نظام‌ مهندسي ساختمان استان‌ها ابلاغ شده است که در مصوبات کمیسیون هم ارزی رشته ها (به زودی) قابل مشاهده می باشد.

چگونه در آزمون نظام مهندسی موفق شویم؟

حال که همه چیز را درباره آزمون نظام مهندسی دانستید، شما برای قبولی در آزمون، به حداقل ۳۰ سوال صحیح باید پاسخ دهید، اما باید مراقب نمره منفی هم باشید!

بسیاری از دوره ها و کتب مختلف با وعده آمادگی و قبولی صددرصد در آزمون وجود دارند، اما راه های ساده تری هم در دسترس است.

راهکار ساده برای قبولی در آزمون نظام مهندسی چیست؟

اول کمی اعتماد بنفس داشته باشید، سپس بخاطر بسپارید که مهمترین عامل برای موفقیت سرعت عمل شما در جلسه آزمون است. پس پیشنهاد ما به شما این است که حداقل دو هفته قبل از آزمون نظارت و‌اجرا و حداقل یکماه پیش از برگزاری آزمون محاسبات، وقت کافی برای مطالعه قرار دهید.

به این صورت که آزمون های دوره های پیش را تهیه کرده و سعی کنید در زمان مقرر آزمون، به سوالات پاسخ دهید و تلاش کنید حد نصاب قبولی را کسب کنید. این امر با دقت، تمرین و تکرار حاصل میشود.

یکی دیگر از کارهایی که میتواند به شما کمک کند، استفاده از کلید واژه است، به این ترتیب که پس از مطالعه سوال و گزینه ها، کلمات کلیدی را در کلیدواژه جستجو کنید و از این‌طریق به مبحث مربوطه و صفحه مورد نظر رجوع نموده و سوال را پاسخ دهید، حتما ب خاطر داشته باشید که در این روش پس از یافتن مطلب مورد سوال، چند سطر قبل و بعد را هم مطالعه کنید زیرا گاهی اوقات نکاتی در قالب تبصره آورده می شوند که در دستیابی به پاسخ صحیح مؤثرند.

آزمون نظام مهندسی

 

مطالعه مناسب برای آزمون نظام مهندسی چگونه است؟

امروزه بسیاری از موسسات دوره های مختلف آمادگی برای آزمون با انواع وعده های قبولی و هزینه های مختلف برگزار می کنند، اما باید آگاه باشید که شرکت در این دوره ها معجزه نمیکند!

بهترین کار این است که شما با مطالعه و تست زنی آزمون های دوره های پیشین، سرعت عمل یافتن مطالب و دقت خود را افزایش داده و چشم خود را با مباحث آشنا ساخته و توانایی تان را بهبود ببخشید و نقاط ضعف خود را رفع کنید.
اگر نمی دانید کدام شیوه مطالعه را دنبال کنید و می خواهید تجربه چندین مهندس برجسته در خصوص شیوه مطالعه شان را بدانید و مایل هستید به سادگی یک مسیر و راهکار عملی برای موفقیت در آزمون نظام مهندسی داشته باشید حتما از پست زیر دیدن کنید.

نحوه مطالعه آزمون نظام مهندسی

 

زمان برگزاری آزمون نظام مهندسی چه تاریخی است؟

آزمون نظام‌مهندسی یک آزمون جزوه باز هست که زمان برگزاری آزمون معمولاً سالی ۲ بار که یک‌بار در نیمه اول و یکبارهم در نیمه دوم سال می‌ باشد.

بعد از قبولی در آزمون نظام مهندسی چه کنیم؟

امیدوارم با توکل به خدا و تلاش خودتان در اولین باری که در آزمون شرکت کردید، نمره لازم برای قبولی را کسب نموده و قبول شوید. پس از قبولی در هر یک از صلاحیت های آزمون نظام مهندسی آقایان در صورت داشتن کارت پایان خدمت و خانم ها در اسرع وقت به سازمان نظام مهندسی شهرتان مراجعه کنید و مدارک لازم برای صدور پروانه تکمیل کرده و ارائه دهید.

برای مثال جهت اخذ پروانه نظارت پایه 3 شما احتیاج به تایید دو عدد مهندس پایه یک دارید و برای اخذ پروانه پایه 3 اجرا شما باید در دوره ای که از طرف سازمان نظام مهندسی برای اخذ این پروانه اجرا می شود، شرکت کنید و مدرک آن را همراه خود داشته باشید، لازم به ذکر است که شرکت در این دوره ملزوم به عضویت شما در سازمان نظام مهندسی می باشد.

نتیجه گیری :

طبق تجربه کسب شده توسط بنده، شما برای قبولی مناسب در آزمون، نیازمند هیچگونه عوامل خارجی نیستید، به خود متکی بوده، برنامه ریزی دقیق برای مطالعه داشته باشید، بدانید که باید چه کنید، تلاش کرده و خودتان را باور داشته باشید. حتما موفق می شوید…

 

آزمون نظام مهندسی

آزمون نظام مهندسی سال 1401

وزارت راه و شهرسازي در اجراي مواد 11 ،21 ،26 و 28 آیين نامه اجرائي قانون نظام مهندسي و كنترل ساختمان، نسبت به برگزاري آزمون هاي ورود به حرفه مهندسان در هفت رشته مهندسي، معماري صلاحیت (طراحي) بصورت جداگانه در تاریخ 23 تيرماه 1401 و رشته معماري صلاحیت (نظارت و اجرا)، عمران صلاحیتهاي (نظارت، محاسبات، اجرا، طرح و اجراي گود، پي و سازه نگهبان و ارزیابي، طرح و اجراي بهسازي)، تاسيسات مكانيكي صلاحیتهاي (طراحي، نظارت و اجرا)، تاسيسات برقی صلاحیتهاي (طراحي، نظارت و اجرا)، شهرسازي، نقشه برداري و ترافيك براي اخذ پروانه اشتغال به كار مهندسي و كاردان هاي فني ساختمان در شش رشته معماري، عمران، تاسيسات مكانيكي، تاسيسات برقي، شهرسازي و نقشه برداري در پایه سه و آزمون تعيين صلاحیت حرفه اي معماران تجربي
در پایه هاي سه، دو و یك در تاریخ های 16 ،17 و 18 شهریورماه 1401 بطور هماهنگ و همزمان در سراسر كشور اقدام مي نماید.

1 دیدگاه برای “همه چیز درباره آزمون نظام مهندسی سال 1401

  1. اشتراک‌ها: نحوه مطالعه آزمون نظام مهندسی چگونه است؟ اولین بار قبول شویم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *